Nieuws

  • Wandelen Op Dinsdag (WoD) en de Market Garden Estafette

    Op dinsdag 17 september maakt Wandelen Op Dinsdag (WoD) een speciale dagtocht waarbij we twee etappes van de historische Market Ga

    Lees meer
  • Beijing en de Chinese Muur

    Je start in het hart van Beijing, waar het moderne leven bruist, en maakt vervolgens een reis naar het verleden wanneer je over de

    Lees meer
Meer nieuws

Ottawa Canada - Arlington -USA

DATA : 
8 t/m  21 oktober 2025
 

PROGRAMMA (NIEUWE IML-WANDELTOCHT CANADA  onder voorbehoud)

 Beperkt aantal deelnemers zijn welkom om deel te nemen aan deze unieke wandelreis. Tijdens de reis zullen de deelnemers verblijven in comfortabele appartementen in zowel New York als Arlington. De appartementen zijn inclusief ontbijt, en bieden tevens de mogelijkheid om 's ochtends een lunchpakket klaar te maken. Bovendien is het zelfs mogelijk om 's avonds een warme maaltijd te bereiden, waardoor je volledig voorbereid en energiek aan de wandelavonturen kunt beginnen.

Niagara Falls - La March Maple Leaf March -  New York -  US Freedom Wak festival

Stap in de wereld van verbluffende watervallen, historische bezienswaardigheden en bruisende steden vol energie. Deze wandelreis belooft een onvergetelijke ontdekkingsreis te worden, beginnend bij de majestueuze Niagara Falls aan de Canadese kant via New York en eindigend in de iconische stad Washington. Onderweg stoppen we bij enkele van de meest belangrijke wandelevenementen, waaronder de Maple Leaf March in Ottawa en het US FreedomWalk Festival in Arlington.

Verken de adembenemende schoonheid van de Niagara Falls en voel de kracht van het neerstortende water terwijl je langs de oevers wandelt en vaar. Vervolg je reis naar Ottawa, de bruisende hoofdstad van Canada, waar je kunt deelnemen aan de Maple Leaf March en genieten van de kleurrijke herfstbladeren.

Daarna maken we onze weg naar Arlington, waar het US FreedomWalk Festival plaatsvindt. Ontdek de rijke geschiedenis en de symbolische betekenis van deze stad terwijl je deelneemt aan dit inspirerende evenement.

Tijdens deze reis zul je niet alleen getuige zijn van adembenemende natuurlijke wonderen en historische bezienswaardigheden, maar ook nieuwe vrienden maken en onvergetelijke herinneringen creëren. Bereid je voor op een avontuur dat al je zintuigen zal prikkelen en je hart zal vervullen met verwondering.

Highlights:

  • Niagara Falls: Begin je reis met een adembenemend zicht op de watervallen, verlicht door een spectaculaire lichtshow.
  • Rondleiding Niagara: Ontdek de belangrijkste attracties van dit natuurfenomeen, gevolgd door een lunch met uitzicht.
  • Ottawa's Maple Leaf March: Duik in de festiviteiten van dit evenement, compleet met avondprogramma's en verschillende wandelroutes.
  • New York: Verken de Big Apple, cruise langs het Vrijheidsbeeld en ervaar de magie van de Manhattan skyline vanuit Brooklyn.
  • Arlington's US FreedomWalk Festival: Wandel langs historische plekken, ontdek de villa's van Arlington en vier je prestaties.
  • Belangrijke informatie:
  • Het vinden van betaalbare accommodatie in steden als New York en Arlington kan een uitdaging zijn. Vroegtijdig boeken wordt sterk aangeraden om de beste deals en comfort te garanderen.

Of je nu de kracht van de Niagara Falls van dichtbij wilt ervaren, de historische charme van Ottawa wilt ontdekken, of de bruisende straten van New York en Arlington wilt verkennen, deze reis biedt het allemaal. Pak je wandelschoenen en ga met ons mee op dit onvergetelijke avontuur!

JE PLAATS RESERVEREN  VOOR DEZE VERZORGDE WANDELREIS?

Daar ik begrijp dat men het moeilijk vindt om lang van tevoren te boeken, maar toch inzicht wil of er voldoende belangstelling is, wil ik de mogelijkheid bieden om je plaats te reserveren.

Reserveren voor een plaats kan door je in te schrijven via het aanmeldformulier en € 50,- over te maken. Mocht de reis niet doorgaan, ontvang je dit bedrag terug. Drie maanden voor de tocht dient de aanbetaling, genoemd bij de betreffende reis, voldaan te zijn.

TT-wandelreizen KORTINGEN:

  • Groepen van meer dan 6 personen: Krijgen 5% korting op de reissom, met een maximum van €50,00 per persoon.
  • Individuele inschrijvers: Die zich voor meer dan 3 reizen van TT-wandelreizen tegelijk inschrijven, ontvangen ook deze 5% korting. De totale korting is echter nooit meer dan €50,00 per reis.

PROGRAMMA 


Woensdag 8 oktober 2025

Vlucht Amsterdam Toronto - Niagara Falls - Skylon Tower

Transfer Airport Toronto Niagara Falls

Overnachting in hotel op kamers met zicht op de watervallen. Dit zijn appartementen met twee slaapkamers.  Elke avond is er een lichtshow op en in de watervallen met wisselende kleuren. Dit is afhankelijk van beschikbaarheid van de kamers

Geniet van een onovertroffen uitzicht op de Niagarawatervallen en de omliggende stad vanaf de Skylon Tower.

Donderdag 9 oktober 2025

Uitgebreide rondleiding door de Niagara watervallen

Op deze inzichtelijke vijf uur durende rondleiding. Je bezoekt en ervaart de volgende grote attracties:

  • • The Upper Rapids
  • • Niagara Horseshoe Falls (aan Canadese zijde)
  • • The American Falls
  • • Bekijk de watervallen van dichtbij en persoonlijk vanuit Table Rock
  • • Geniet van een betoverende cruise aan boord van Hornblower Niagara
  • * Na deze onvergetelijke cruise, geniet je vervolgens van een lunch in het Penthouse Restaurant bovenop het Sheraton on the Falls .

Lunch inclusief: • Een zesgangenbuffet met vis, krab, rosbief, kip, vegetarisch, pasta, verse salades, soep, vers fruit en smakelijke desserts • Koffie, thee of sap zijn aanwezig

Na de lunch nemen we je mee op een reis door de schilderachtige Niagara Parkway met stops bij Floral Clock, Botanical Gardens, Queenston Heights en Niagara Gorge.

Je Niagara-tour zou niet compleet zijn zonder wat vrije tijd om te winkelen in de historische, leuke winkels van Niagara on the Lake

Vlucht naar Ottawa of een overnachting bij de airport.

La Marche Maple Leaf MarchVrijdag 10 oktober 2025

Vlucht Toronto - Ottawa -La Marche Maple Leaf March

In de ochtend vlucht van Toronto naar Ottawa (misschien een dag eerder0
overnachting in Gatineau in een Auberge 

Zaterdag 11 oktober 2025

La Marche Maple Leaf March

PROGRAMMA -La Marche Maple Leaf March

Zondag 12 oktober 2025

La Marche Maple Leaf March

Zondag  08:00 uur Start 21km The National Military Cemetery of Canada
09:00 uur Start 5 and 10 km ByWard Market 10
14:00 Closing Ceremony

Maandag 13 oktober 2025

Vlucht Ottawa – New York - Hop on Hop Off- Manhattan skyline Brooklyn Nachttour

We vliegen  van Ottawa naar New York.

Na het wegzetten van onze bagage in een bagagekluis of onze in appartementen  in het stadsdeel Hobroken

Gaan we de eerste verkenning maken in New York. Mogelijk ook de Nachttour zie je ook een andere kant van de stad, waaronder de adembenemende en de glinsterende Manhattan skyline vanuit Brooklyn

Dinsdag 14 oktober 2025

New York - Cruise langs Vrijheidsbeeld

Vandaag zullen we een aantal tours doen met onze Hop on en Off bustour. New York Cruise langs Vrijheidsbeeld –

Woensdag 15 oktober 2025

New York - Cruise langs Vrijheidsbeeld -

Zie je ook een andere kant van de stad, waaronder de adembenemende en de glinsterende Manhattan skyline vanuit Brooklyn

Donderdag 16 oktober 2025

Amtrack trein - Washington

Met de snelle en moderne Acela Amtrak-trein reizen we comfortabel van New York naar Washington. We vertrekken 's ochtends met deze trein, die is uitgerust met zachte stoelen, ruime beenruimte en royale bagageruimte. Geniet van het spectaculaire uitzicht door de grote panoramische ramen terwijl we in slechts drieënhalf uur aankomen op het station in Washington.

Vrijdag 17 oktober 2025

US FreedomWalk Festival Welcome walk 5-10 km

Ontdek de gastvrijheid van Arlington, Virginia tijdens de Welcome Walk ten westen van de Potomac-rivier. Tijdens deze wandeling verkennen we de Arlington National Cemetery, een eerbiedwaardige rustplaats voor veteranen uit diverse oorlogen waarbij de Verenigde Staten betrokken waren. Dagelijks worden hier nog steeds veteranen met militaire eer begraven, wat een diepe indruk achterlaat.

Het is een ontzagwekkend gezicht om langs de graven van de Kennedy's te wandelen, terwijl de eekhoorns vrolijk rondhuppelen. Kom en ervaar zelf de rijke geschiedenis en de serene sfeer van Arlington terwijl we deze bijzondere plek verkennen tijdens onze Welcome Walk.

Zaterdag 18 oktober 2025


US Freedom Walk Festival 22 - 42 kilometer - International diner

De wandelroute van vandaag voert ons langs de iconische bezienswaardigheden van Washington DC, waaronder het Capitool, het Witte Huis en diverse musea die gratis toegankelijk zijn. Dit is een absolute must-see als je nog nooit in Washington bent geweest. Voor diegenen die voor het eerst de stad verkennen, raad ik de 20 kilometer lange route ten zeerste aan.

Na een dag vol ontdekkingen sluiten we de avond af met een heerlijk diner tijdens het International Walkers diner, dat om 18.30 uur begint. Een geweldige gelegenheid om verhalen te delen en nieuwe vrienden te maken na een dag vol avonturen in deze prachtige stad

Zondag 19 oktober 2025

US FreedomWalk Festival 21 - 33 km

Deze dag wordt er voornamelijk door de woonwijken van villa's gewandeld van Arlington en enkele natuurgebieden.
Daarna gaat het langs een mooi kanaal weer terug naar Arlington. Mocht je gehuldigd willen worden. Laat me dat zeker weten dan kan ik het doorgeven aan de organisatie, zodat ze er rekening mee kunnen houden. Ook bij speciale medailles of cijfers

Afhankelijk van de terugvlucht wordt er in de avond of de volgende ochtend vroeg terug gevlogen.

Maandag 20 oktober 2025

Nederland

   Geschatte reissom *    
Data Omschrijving prijs *  1 pers
kamer**
8 t/m 13 oktober 2025 Niagara Falls - Ottawa € 2600,- op aanvraag
8 t/m 21 oktober 2025 Niagara Falls - Ottawa --New York - Arlington  € 3980,- op aanvraag
10 t/m 21 oktober 2025 Ottawa --New York - Arlington € 3430,- op aanvraag
13 t/m 21 oktober 2025 New York - Arlington € 2800,- op aanvraag

*De kosten van de reis zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de kosten van vliegtickets.
Het totaalbedrag kan mogelijk lager uitvallen als ik goedkopere, maar kwalitatief goede, accommodaties kan boeken.
Indien voor 31 december 2024 in is geschreven krijgt men een korting van € 100,- op de reissom 

**De toeslag voor een eenpersoonskamer geldt .
** Toeslag een persoonskamer als men om een 1 persoonskamer alleen indien hier specifiek om wordt gevraagd. Indien niet wordt men samen met iemand anders van hetzelfde 
geslacht in een kamer ingedeeld.  Mocht dat niet lukken geldt een toeslag van 50% van de kosten van een 1 persoonskamer toeslag of u moet ook met iemand van een ander geslacht de kamer willen delen
Let op: in sommige appartementen deelt men de badkamer met andere gasten.

INBEGREPEN

  • Vliegtickets van Amsterdam naar Canada en de Verenigde Staten
  • Accommodatie in hotels/huizen op basis van tweepersoonskamers inclusief ontbijt
  • Welkomstkoffie en diner
  • Lunch en avondmaaltijden die we zelf kunnen bereiden in de gehuurde huizen
  • Inschrijfgelden voor wandeltochten
  • Diners aangeboden door de organisatie
  • Excursie naar de Niagara Watervallen
  • Hotelkamer met uitzicht op de watervallen
  • Lokaal vervoer met openbaar vervoer of chartered services
  • Bustour in New York
  • Treinreis van New York naar Washington
  • Nederlandse begeleiding.
  • Donatie aan de Asia Care Foundation
  • Overnachtingen in B&B's, lodges en motels/hotels op basis van tweepersoonskamers inclusief ontbijt

NIET INBEGREPEN

  • Consumpties
  • Verzekeringen
  • Persoonlijke uitgaven 

AANMELDEN

Dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 500,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten  met vermelding Canada/USA
Drie maanden voor vertrek dient 50% of minimaal € 2500,-  aanbetaald te zijn
Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Meld je aan


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

  • Wandelen Op Dinsdag (WoD) en de Market Garden Estafette

    Op dinsdag 17 september maakt Wandelen Op Dinsdag (WoD) een speciale dagtocht waarbij we twee etappes van de historische Market Ga

    Lees meer
  • Beijing en de Chinese Muur

    Je start in het hart van Beijing, waar het moderne leven bruist, en maakt vervolgens een reis naar het verleden wanneer je over de

    Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl / Theo Tromp
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31495712072/+31652788806
  • De Wandelsite

    De Wandelsite

    De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

    Lees meer
  • Wandelsportvereniging OLAT

    wsv OLAT wandelsportvereniging

    wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

    Bezoek de website
  • IML-Wandelingen

    IML-Wandelen in de wereld

    IML-Wandelen in de wereld

    Overzicht tochten
  • Wandelagenda

    Wandelagenda

    Wandelagenda Nederland

    Zoek een wandeling
  • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.