Nieuws

  • Wandelen Op Dinsdag (WoD) en de Market Garden Estafette

    Op dinsdag 17 september maakt Wandelen Op Dinsdag (WoD) een speciale dagtocht waarbij we twee etappes van de historische Market Ga

    Lees meer
  • Beijing en de Chinese Muur

    Je start in het hart van Beijing, waar het moderne leven bruist, en maakt vervolgens een reis naar het verleden wanneer je over de

    Lees meer
Meer nieuws

IML-wandeltocht wandelvakantie Japan Higashi Matsuyama

Japan - Osaka - Nara - Fuij - Higashi Matsuyama 

Datum: 27 oktober t/m 6 november 2025

Wandelvakantie Japan: Ontdek de IML- en IVV-Wandeltochten en de pracht van Kyoto en Nara 

Ga met ons mee op een onvergetelijke wandelvakantie in Japan!
Bij TT-Wandelreizen organiseren we een unieke wandeltocht door het prachtige Japan, waar je deelneemt aan de beroemde IML- en IVV-wandeltochten in Higashi Matsuyama.

Deze wandelvakantie naar de 3 Daagse van Higashi-Matsuyama in Japan staat al een groot aantal jaren op het wandelprogramma van TT-wandelreizen.
En dat is terecht, want het is een prachtige IML-wandeltocht met veel deelnemers, maar op de langere afstanden van 30, 40 en 50 kilometer kun je genieten van de rust.

Dit jaar brengen we tijdens deze wandelreis ook een bezoek aan Osaka, Kyoto en Nara. 

Kyoto is een stad vol historie en traditie, en absoluut een van de hoogtepunten tijdens onze wandelreis door Japan. De prachtige tempels, serene tuinen en traditionele huizen ademen de rijke cultuur van Japan. Een wandeling door de beroemde Geisha-wijk, Gion, voelt alsof je even terug in de tijd gaat. De smalle straatjes met houten huizen en de kans om een echte Geisha of Maiko te zien, maken dit tot een magische ervaring. Het is een plek waar je de Japanse tradities van dichtbij kunt meemaken.Geisha

Nara, de voormalige hoofdstad van Japan, staat bekend om zijn indrukwekkende geschiedenis en natuur. Hier kom je oog in oog te staan met de beroemde herten, die vrij door het park rondlopen. Ze worden als heilig beschouwd en voegen een bijzondere charme toe aan het stadje. De Todaji-tempel is een van de grootste boeddhistische tempels van Japan, met een gigantisch bronzen Boeddhabeeld dat je echt moet zien. De combinatie van cultuur, natuur en geschiedenis maakt Nara tot een onvergetelijke bestemming.

Beide plekken laten je de veelzijdigheid van Japan ontdekken: van de serene rust in Kyoto's tuinen tot de levendige cultuur in Nara's tempels. Een unieke reis door tijd en traditie!

Je kunt deze lange wandelvakantie combineren met het Korea International Wonju Walking Festival IML-walk, de 2 Daagse Taiwan International Happiness Two days March en de Internationale Heritage Walk Indonesië IML-walk.

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de prijzen van vliegtickets aanzienlijk zijn gestegen. Daarom moet ik een voorbehoud maken op de vliegticketprijzen.

Hoewel goedkopere vluchten soms mogelijk zijn, zouden deze vaak leiden tot langere reistijden en meer tussenstops. Ook is de aankomsttijd op de bestemming is van belang.
Wanneer je 's avonds aankomt, heb je vaak niets meer aan die dag. Bovendien kan het soms nog twee uur duren voordat je vanaf de luchthaven bij het hotel bent.
Daarom heb ik ervoor gekozen om vluchten te selecteren met redelijke tussenstops die in de ochtend aankomen.
Natuurlijk ben je vrij om zelf een vlucht te kiezen. In dat geval kun je het bedrag van € 1000,- van de vliegtickets aftrekken van de totale reissom.

Houd er echter rekening mee dat de kosten voor transfers, als je niet met de groep reist, voor eigen rekening zijn.

Zondag 27 oktober 2025

Vlucht met Amsterdam - Osaka

Maandag 28 oktober 2025

Aankomst Osaka

Na aankomst gaan naar het Hotel Agora Regency Osaka Sakai en kunnen nog eventueel het vlak erbij liggende Namba Yasaka Jinja bezoeken.
We zullern gezameliojk wat eten en dan van onze nachtrust genieten.

Dinsdag 29  oktober 2025

Sumiyoshi Grand Shrine -Kyoto - rondwandeling - Geisha show 

We ontbijten vroeg en zetten onze koffers weg bij de opslag en daarna bezoeken we het Sumiyoshi Taisha.

De "Sumiyoshi Grand Shrine"  is één van de oudste Japanse heiligdommen . Gesticht in de 3e eeuw vóór de invoering van het boeddhisme , het geeft een unieke stijl van heiligdom architectuur, genaamd Sumiyoshi-zukuri, die vrij is van de invloed van het Aziatische vasteland.

Men verkoopt er beeldje voor geld en succes, of voor vruchtbaarheid bij een andere tempel.
Op een andere plek zoekt met tussen vele steentje kleine steentje met een teken er op.
Ik begrijp dat je er die stuks moet vinden om geluk te hebben. Nu ik heb ze gevonden, maar ik ben al een gelukkig mens. Maar ze zullen vast geen kwaad doen

Daar duiken we eerst een café Enchate in om koffie te drinken. En we worden allemaal verrast met een waaide van de zaak. Ze vonden het on 2017 erg leuk westerlingen binnen te hebben.

We nemen daarna de trein naar Kyoto waar we zullen overnachten.
We bezoeken de Geisha wijk en maken er een rondwandeling en brengen een bezoek aan een voorstelling over de Geisha's.

Woensdag 30  oktober 2025

Nijo Kasteel  - Kyoto Imperial Palace - Nara

De eerste bezienswaardigheid is het Nijo Kasteel, gebouwd in het jaar 1603. De prachtige architectuur is zeer de moeite waard.
De volgende stop is het Gouden Paviljoen, aan de voet van Kinugasa Hill.
Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd als een woonhuis, in de 14e eeuw. Later is het huis een Boeddhistische tempel geworden, met de naam Rukuonji.
Hierna rijden we naar het Kyoto Imperial Palace. Het paleis staat bekend om de eenvoudige, elegante stijl.
Tot de verhuizing van de hoofdstad naar Tokyo, was dit het paleis van de keizer."
Vandaag zullen we in Kyoto verlaten en twee nachten (mits beschikbaar) in een echte Japanse woning verblijven buiten de Funton bedden zijn er ook enkele kamers met normale bedden.

Ook een overnachting in een hotel tegen een kleinde toeslag is mogelijk

geisha-leven

Donderdag 30  oktober 2025

Nara eerste hoofdstad van Japan - Yoshikien Garden - Mount Wakakusayama

verder de bezienswaardigheden van Nara te gaan bezoeken. Nara was de eerste hoofdstad van het keizerrijk Japan, daarna werd Kyoto en later Tokyo de hoofdstad van Japan.

Met een volle dag voor ons, te beginnen met een bezoek aan Heijo Palace plaats , overgebleven uit de tijd dat Nara was de hoofdstad van Japan, heeft het een World Heritage site.  Vanaf hier gaat het centrum van de stad voor een bezoek aan Kohfukuji en de drie verdiepingen pagode. Dit is één van de meest bekende pagodes van Japan.

De eerste bezienswaardigheid in Nara is de Todaji tempel met de grote Boeddha. De tempel is gebouwd is het jaar 752 en je vindt hier een van de grootste bronzen Boeddhabeelden ter wereld. Het beeld is meer dan 16 meter hoog en heeft een gezicht van bijna 5 meter lang en 3 meter breed. Vanaf de tempel wandel je naar het Nara Park, ook wel het ‘Deer Park’ genoemd vanwege de vele herten die je hier vindt. 

reinigen bij tempelHet Japanse tempelstadje is vooral bekend om de vele herten, die er vrij rondlopen. Nadat de god Takemikazuchi een bezoek had gebracht aan de stad, werden de herten als heilig beschouwd. Tot 1637 kreeg je zelfs de doodstraf als je een hert doodde! Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn de herten niet meer heilig, maar worden ze als nationaal goed beschouwd.

Lampions NaraDe tempel ligt in het bos, wat zorgt voor een speciale sfeer van serene rust. Sinds de oprichting in het jaar 710 wordt het elke 20 jaar opnieuw gebouwd. Langs de weg tussen de verschillende gebouwen, vind je maar liefst 3000 lantaarns opgesteld. 

Vanaf hier is het slechts 5 minuten lopen naar het Nara National Museum . Het museum herbergt een prachtige collectie van boeddhistische kunst en historische nationale schatten.

 Een geweldige plek om te lunchen in een van de stadsparken om een ​​beetje te ontspannen van sightseeing en bekijk de herten, maar laat ze niet stelen van uw lunch. :-))

herten-naraNa de lunch naar het oosten door het hertenkamp van de , bekend om de vele stenen lantaarns geschonken door aanbidders, kan een diepe sfeer van rust worden gevoeld.

Na een bezoek aan het heiligdom een ​​wandeling door het bos en geniet van de rustige sfeer rond de plaats.

De laatste en meest bekende van onze aanbevelingen is Todai-ji het kroonjuweel van Nara, dit Boeddhisme tempelcomplex herbergt de Grote Boeddha en zijn bewakers. Hoewel het in 752 AD was voltooid, blijft een van de nationale meesterwerken van Japan.

We maken een wandeling naar de Japanse tuin Yshikien Garden en de Mount Wakakusayama. 

Yoshikien is een Japanse tuin, welke ligt  in het centrum van de stad.  De naam komt van de Yoshikigawa-rivier, een kleine rivier die naast de tuin loopt,. 

https://www.japan-guide.comDe oude priestervilla's  van de Kofukuji-tempel De tuin heeft drie verschillenden tuinen en aan de overzijde van de rivier ligt nog een tuin.

De  Mount Wakakusayama is een met gras begroeide helling en wordt omzoomd door kersenbomen.  Een steil pad leidt langs de meest linkse rand van de helling naar een plateau halverwege de berg met een prachtig uitzicht over de stad. 
Deze klim duurt ca 
15-20 minuten om dit punt te bereiken . Als we 20-30 minuten door wandelen bereiken we de top van de berg.


Vrijdag 31  oktober 2025

Higashi-Matsuyama 3-daagse

treinIn de ochtend gaan met de bullettrein Nozomi of Hikari via Tokyo naar Higashi-Matsuyama voor de driedaagse van Japan.
Hier zetten we eerste onze bagage weg bij het NWEC, waarna we naar het station wandelen en naar de startlocatie terrein waar we ons melden.

locale gidsenOvernachten doen we in het NWEC (National Woman Eductie Centre) waar we elke ochtend ontbijt en in de avond een warm buffet hebben. Mogelijkheid van een persoonskamer voor die periode mogelijk. 

We maken in de middag met een aantal locale gidsen een rondwandeling door de plaats Higashi-Matsuyama 

Hier zal men over de geschiedenis horen. Waarschijnlijk bezoek je een Zen tempel en maakt mee hoe dat toegaat. Ook een kleine plaatselijke huis industrie en een tradioneel huis zal worden aangedaan.

Er wordt een receptie en ontvangst georganiseerd door de organisatie en het stadsbestuur voor de buitenlandse deelnemers. Afgelopen jaar was deze receptie samen met de uitreiking vande IML na de wandeling op maandag.

welkomst-party3 Daagse Higashi Matsuyama groep3 Daagse Higashi Matsuyama grotwoningen

welkomst-party

herdenkingsmonument nijmegen higashi matsuyamaZaterdag 1 t/m Maandag 3 november 2025

3-Daagse Higashi-Matsuyama

Tijdens deze 3-daagse wandeling maak je kennis met het prachtige Japanse land en haar vriendelijke bevolking.
De grote groepen kinderen, die zelfs 20 kilometer wandelen met hele scholen vanaf 6 jaar.

De afstanden zijn 10, 20, 30 of 50 kilometer.

intocht-japanVuitzwaaienoor de IML-stempel dient men minimaal 20 km te wandelen.

We krijgen een afwisselend parkoers voorgeschoteld, door diverse parken. 

De binnenkomst op de laatste dag is erg feestelijk met veel muziek en trommelslagers.
Na afloop is er een receptie voor de Internationale deelnemers, waar ook hun IML waarderingen worden uitgereikt

Afhankelijk van onze vluchttijden gaan we na de warme maaltijd gaan we naar een hotel bij de luchthaven, of doen dat volgende ochtend.

Dinsdag 4 november 2025

Terugvlucht Nederland of vervolg naar Taiwan

Reisomschrijving

Wandelreis Japan 

27 oktober t/m 6 november 2025

 Japan wandelreis 

 € 2775,-

  Toeslag  1 persoonskamer op aanvraag **

 

21 oktober t/m 6 november 2024

 Korea - Japan - combinatie wandelreis                                  

 €  3695,-

   Indien eigen vliegticket  -/-  € 1000,
27 oktober t/m 14 november 2024

 Japan - Taiwan combinatie wandelreis

 € 3595,-

21 oktober t/m 14 november 2024

 Korea - Japan - Taiwan combinatie wandelreis

  € 4595

21 okt t/m 19 nov 2024 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië combinatie wandelreis   € 6140.-
21 okt t/m  29 nov 2024 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Java West   € 7350,-

* De prijs is afhankelijk van de prijs vliegticket (geschatte vliegticket oktober 2024)  van het uiteindelijke aantal deelnemers. 
** Toeslag een persoonskamer als men om een 1 persoonskamer verzoekt.
Indien niet wordt men samen met iemand anders van hetzelfde  geslacht in een kamer ingedeeld.  Mocht dat niet lukken geldt een toeslag van 50% van de kosten van een 1 persoonskamer toeslag of u moet ook met iemand van een ander geslacht de kamer willen delen

De aanbetaling voor deze reis is € 1500,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 3000,-

Inbegrepen

  •  Vliegtickets Amsterdam - Osaka
  • Vliegtickets Tokyo - Amsterdam 
  • Tranfers Kyoto - Nara 
  • Bullettrein Kyoto - Tokio
  • Tokyo - Higashi-Matsuyama
  • Rondwandelingen in Kyoto en Nara
  • Bezoek Geisha show
  • Entreegeld Kasteel en paleis Kyoto
  • Transfers naar de startplaats
  • Overnachtingen op 2 persoonskamers met ontbijt in NWEC hebben we ook de warme maaltijden
  • Gezamelijke Lunchs en diners
  • Inschrijfgelden en door de organisatie aangeboden receptie.
  • Nederlandstalige begeleiding 
  • Donatie Asia Care Foundation en kinderhuis in Ubon
  • 1x Poloshirts

Niet inbegrepen

  • Lunch en diner tijdens een dag vrij te besteden
  • Consumpties
  • Eigen uitgaven
  • Verzekeringen 


Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1500,- c.q € 3000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB 0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten met vermelding Japan reis of naam van de reis.
Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 


Aanbevolen vaccinaties Japan volgens GGD

Verplichte of aanbevolen vaccinaties
Voor Japan zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen.

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

  • Wandelen Op Dinsdag (WoD) en de Market Garden Estafette

    Op dinsdag 17 september maakt Wandelen Op Dinsdag (WoD) een speciale dagtocht waarbij we twee etappes van de historische Market Ga

    Lees meer
  • Beijing en de Chinese Muur

    Je start in het hart van Beijing, waar het moderne leven bruist, en maakt vervolgens een reis naar het verleden wanneer je over de

    Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl / Theo Tromp
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31495712072/+31652788806
  • De Wandelsite

    De Wandelsite

    De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

    Lees meer
  • Wandelsportvereniging OLAT

    wsv OLAT wandelsportvereniging

    wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

    Bezoek de website
  • IML-Wandelingen

    IML-Wandelen in de wereld

    IML-Wandelen in de wereld

    Overzicht tochten
  • Wandelagenda

    Wandelagenda

    Wandelagenda Nederland

    Zoek een wandeling
  • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.