Nieuws

  • Wandelen Op Dinsdag (WoD) en de Market Garden Estafette

    Op dinsdag 17 september maakt Wandelen Op Dinsdag (WoD) een speciale dagtocht waarbij we twee etappes van de historische Market Ga

    Lees meer
  • Beijing en de Chinese Muur

    Je start in het hart van Beijing, waar het moderne leven bruist, en maakt vervolgens een reis naar het verleden wanneer je over de

    Lees meer
Meer nieuws

IML Wonju Zuid-Korea -Seoul 2025

31e Internationale Walking Festival in Wonju.

Datum:  21 oktober t/m 29 oktober 2025

Beleef de Magie van Oost-Azië met TT Wandelreizen

Ontdek de betoverende landschappen en rijke culturen van Oost-Azië met onze unieke wandelreis! Dit jaar organiseren we voor de negende keer een avontuurlijke reis naar het hart van Zuid-Korea, waar we deelnemen aan het prestigieuze 31e Internationale Walking Festival in Wonju. Wat ooit begon als een passie binnen onze wandelgemeenschap, is uitgegroeid tot een jaarlijks hoogtepunt voor vele wandelliefhebbers.

Begin je avontuur in de levendige hoofdstad Seoul. In het gezelschap van onze vrienden van KAPA verkennen we de stad tijdens een unieke en gezellige avondwandeling. Vervolgens beleven we het hoogtepunt in Wonju, waar we deelnemen aan de ceremoniële pracht van de Bell Ringing Ceremonie, een symbool voor vrede en gezondheid. Hier genieten we van een feestelijk openingsbuffet dat het startsein geeft voor het festival.

Daarnaast nemen we deel aan een bijzondere herdenking bij het Nederlands Korea Monument. Dit is een betekenisvolle gelegenheid om stil te staan bij de geschiedenis en respect te tonen, vooral voor degenen die een kortere wandeling prefereren.

Wil je je avontuur uitbreiden? Combineer deze reis met andere prestigieuze IML-wandelingen in Japan, Taiwan en Indonesië. Dit is de perfecte kans om de IML International Master Walker-status te bereiken. Sluit je reis af op het prachtige, exotische eiland Bali, een ideale mix van inspanning en ontspanning.

Tijdens deze unieke wandelervaring kun je deelnemen aan maximaal vier uitzonderlijke IML-wandeltochten en ontvang je zowel IVV- als IML-erkenningen. Dit is jouw uitgelezen kans om te wandelen, nieuwe culturen te ontdekken en levenslange herinneringen te maken.

Sluit je aan bij TT Wandelreizen voor een onvergetelijke ontdekkingsreis door Oost-Azië. Reserveer nu en stap in een wereld vol avontuur en verwondering!

Hamilton Hotel seoulPROGRAMMA wandelreis Zuid-Korea

Maandag 21 oktober 2025

Vlucht Amsterdam - Seoul

Cheonggyecheon-rivier seoulDinsdag 22 oktober 2025

Seoul - Itaewon

Na aankomst in Seoul en gaan direct naar het comfortabele Hamilton Hotel in de levendige wijk Itaewon.
Gwangjang Markt seoulMet de bus, die voor ons hotel stopt, zijn we er zo. Itaewon is een bruisende wijk vol diversiteit en internationale flair.

Hier kun je heerlijk eten, shoppen in vintage boetiekjes en genieten van het nachtleven, maar na onze lange vlucht gaan we waarschijnlijk liever voor een rustige avond.

seoul by nightMocht je nog willen maken we een relaxte wandeling langs de Cheonggyecheon-rivier, een oase van rust midden in de stad. Daarna duiken we in het bruisende leven op de Gwangjang Markt, waar je de heerlijkste Koreaanse streetfood en rijstwijn kunt proeven. We wandelen langs Dongdaemun, waar moderne winkels en historische plekken elkaar afwisselen.

Woensdag 23 oktober 2025

Jogyesa-tempel - Gyeongbokgung Palace - Blue House - Nanta Show

Onze reis duikt vandaag diep in de rijke Koreaanse cultuur en geschiedenis. We beginnen de dag vroeg met een bezoek aan twee prachtige paleizen en de geheime tuin, en maken tussendoor een uitstap naar een historische wijk van Seoul.

De dag start om 09:30 uur met een militaire training, gevolgd door de wisseling van de wacht om 10:00 uur bij het Gyeongbokgung Palace.
Hier nemen we een kijkje bij de indrukwekkende achterzijde van het presidentiële Blue House, bekend om zijn iconische blauwe dak.

Blue House SeoulNa dit koninklijke avontuur verkennen we Bukchon Hanok Village, een charmante wijk vol traditionele huizen.
Hier kun je genieten van de sfeer van het oude Korea terwijl we door de smalle straatjes dwalen.

Veel mensen dragen hier traditionele hanbok-kleding, wat de ervaring nog authentieker maakt. Hier nemen we ook de tijd om te lunchen.

Om 13:15 uur staat een rondleiding door het Changdeokgung Palace op het programma, gevolgd door een wandeling door de geheime tuin. Dit paleis en zijn prachtige tuin laten je een andere kant van de Koreaanse geschiedenis zien, ver weg van de drukte van de stad.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de Jogyesa-tempel, het hart van het Koreaanse boeddhisme. De tempel, oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw, werd in 1910 herbouwd na een verwoestende brand. Jogyesa speelt nu een centrale rol in het boeddhisme van Korea.

Onderweg lopen we langs het standbeeld van koning Sejong de Grote, de monarch die het Koreaanse alfabet creëerde en een van de beroemdste figuren uit de Koreaanse geschiedenis is.

Later op de dag bezoeken we opnieuw het Gyeongbokgung Palace voor de indrukwekkende wisseling van de wacht bij de Gwanghwamun-poort. Vergeet je paspoort niet als je een bezoek aan het Blue House wilt brengen. Dit voormalige presidentiële paleis was decennialang afgesloten voor publiek, maar sinds 2022 kunnen bezoekers voor het eerst in 74 jaar naar binnen.

Afhankelijk van de tijd bezoeken we nog het Changdeokgung Palace met de geheime tuin. De rondleiding begint om 13:30 uur en duurt 90 minuten – toegang is alleen mogelijk via een begeleide tour.

Als afsluiting van de dag staat de spectaculaire Nanta Show op het programma in het Myeongdong Nanta Theater. Deze show biedt een fantastische mix van comedy, muziek en acrobatiek – typisch Koreaans en gegarandeerd een geweldige ervaring!

Donderdag 24 oktober 2025

Bongeunsa Tempel - War Memorial - Namsangol Hanok Village - Seoul Tower - wandelgroep KAPA (o.v.b.) (Optie DMZ)

Optioneel: Excursie naar de DMZ (€ 55,-)
Wil je de DMZ zien, de grens tussen Noord- en Zuid-Korea? Deze excursie geeft een uniek kijkje in de geschiedenis en de huidige situatie van het verdeelde Korea

In de ochtend heeft U de keuze om de DMZ-tour te maken wel z.s.m.. doorgeven en kan alleen doorgaan als de situatie vrijgegeven is is. Denk aan paspoort

•          DMZ-tour (Deze tour is afhankelijk van de steeds wisselende politieke situatie en kan zo afgelast worden)

In de ochtend kan men deelnemen aan een excursie naar de DMZ -zone, deze tour gaat naar het Imjingak Park - the 3rd infiltratie tunnel - Dorasan observatory - Dorasan station - unification - village (pass by)

 Hier bezoeken we het uitzicht op de brug en het Dorasan station. Een prachtig groot station, waar nu maar twee treintje per dag aankomen. Maar bedoeld is als grensstation voor de treinen door Noord-Korea en China naar Europa van de Trans Siberië Express

Vanaf een uitzichtpunt kunnen we in de verte een plaatsje met vlag van Noord-Korea zien. Na afloop bezoek je nog het Ginseng Centre (let op verkoopstop) en heb je waarschijnlijk een lunch.

Na dat men weer bij de Cityhal wordt afgezet voegen we ons weer samen, kan men eventueel het Deoksugung Palace bezichtigen we de wacht overdracht daar. We kunnen nog een leuk winkelstraatje gaan bekijken.

In de ochtend Bongeunsa Tempel: Een serene boeddhistische tempel, waar we de rust en de prachtige traditionele architectuur kunnen bewonderen.

Seoul winkelcentrum DongdaemunWar Memorial of Korea: Een indrukwekkend museum waar je meer leert over de militaire geschiedenis van Korea. Echter wij gaan niet dit museum zelf bezoeken alleen de monument en complex

De dag eindigt met een speciale avondwandeling van 10 km met KAPA, een lokale wandelgroep, deze wandeling ontvangt men een IVV stempel en oorkonde (deelname kosten € 10,-).  Terwijl de stad tot rust komt, brengen we samen de avond door, met de fonkelende lichtjes van Seoul als ons decor. Wordt altijd afgesloten met kip en bier na de wandeling in Seoul.

Hotel WonjuMocht iedereen het DMZ bezoeken kunnen we hier Bongeunsa Tempel - War Memorial als nog kunnen bezoeken

Vrijdag 25 oktober 2024

Wonju - Sogeumsan Hangbrug en klifwandeling


We reizen vroeg met de bus naar Wonju en slaan onze bagage op bij ons hotel

Een hoogtepunt van de dag is een bezoek aan de indrukwekkende Sogeumsan Hangbrug, de langste voetgangershangbrug van Korea.

We kunnen hier een rondwandeling maken, die verder gaat over de Cliffwalk en de Wonju Ulleong-brug,Een voetgangershangbrug met een lengte van 404 meter, twee keer langer dan de Sogeumsan-hangbrug.

De Sogeumsan-berghangbrug, de belangrijkste toeristische trekpleister van Wonju, heeft de langste en hoogste bergwandelbrug van het land met een lengte van 200 meter, een hoogte van 100 meter en een breedte van 1,5 meter. Maken een klifwandeling langs de rotswanden van de Sogeumsan-berg, Hier staan we op de top van de wereld, omringd door weelderige natuur, en genieten we van adembenemende uitzichten die onze ziel voeden.
Het is een dag die ons dichter bij de ongerepte schoonheid van Korea brengt.

Heb je hoogtevrees geen probleem in de plaats is genoeg te zien.

Om 17.00 uur zullen we de Ring de Bell
Daarna gaan we naar een speciale ceremonie. Dit is niet zomaar een gebeurtenis; het is een diepgaande culturele ervaring die ons verwelkomt in de prachtige omgeving van Zuid-Korea. De "Ring de Bell Ceremonie" is een betekenisvolle gebeurtenis, een moment van verbinding en reflectie,

Waarbij we samen door het luiden van de bel de wens van vrede uitspreken

Na deze opening bij wonen en gaan daar vandaan naar Internationaal Vriendschapsbanket:

Vervolgens worden we getrakteerd op een avond vol culturele pracht en gezelligheid bij Villa de Amor. Tijdens dit Internationale Vriendschapsbanket delen we mee in de Koreaaanse Folklore en genieten van een heerlijk buffet en verhalen met medereizigers. Het is een gelegenheid om nieuwe vriendschappen te smeden en te proeven van de culinaire schatten van Zuid-Korea. Waar we samen met andere wandelaars van over de hele wereld genieten van heerlijk eten en gezelligheid met muziek en dans.

Zaterdag en Zondag 26-27 oktober 2025

Wonju International Walking Festival

Het hoogtepunt van de reis! Je kunt kiezen uit wandelroutes van 5, 10, 20 of 30 km. De natuur van Wonju is prachtig en de sfeer is geweldig.

We kunnen ook bezoeken het Nederland-Korea Monument, een moment van herdenking en reflectie.

Cultuur en Herdenking:
Naast het wandelen biedt onze reis ook ruimte voor cultuur en herdenking.
We kunnen genieten van boeiend entertainment tijdens de wandelingen en kunnen deelnemen aan een betekenisvolle herdenkingsplechtigheid bij het Nederland-Korea Monument. Dit monument is een eerbetoon aan de geschiedenis en de banden tussen Nederland en Zuid-Korea en biedt een moment van bezinning en respect.

Na dit fantastische weekend gaan we naar het vliegveld

Terug naar Seoul:
Na een boeiend weekend keren we op zondag terug naar onze hotelaccommodatie bij de luchthaven van Seoul.
Het is een gelegenheid om te ontspannen, terug te kijken op onze avonturen en ons voor te bereiden op het vervolg van onze reis of de weg terug naar huis
Deze terugkeer markeert het einde van een onvergetelijke tijd in Zuid-Korea.

Dit programma belooft een diverse mix van culturele onderdompeling, wandelplezier en herdenking in een prachtige omgeving.
We kijken er naar uit om samen met jullie deze bijzondere momenten te delen tijdens onze reis naar Zuid-Korea..

Hoogtepunten

  • Unieke Culturele Ervaringen: Ontdek de rijke cultuur en geschiedenis van Zuid-Korea.
  • Natuurschoon: Geniet van de prachtige landschappen en unieke architectuur.
  • Internationale Gemeenschap: Ontmoet wandelliefhebbers van over de hele wereld.

Inbegrepen in de Reis

  • Vluchten van en naar Seoul, transfers, hotelaccommodaties, toegang tot alle geplande activiteiten, begeleide wandelingen, en een onvergetelijke ervaring!

Neem de Stap

Ontdek de betoverende schoonheid van Zuid-Korea tijdens deze bijzondere wandelreis.
Meld je nu aan en maak deel uit van deze onvergetelijke ervaring!

Reissomschrijving

Wandelreis Korea
Wandelreizen Korea/Japan/Taiwan/Indonesie

21 t/m 28 oktober 2025

 Korea wandelreis
 Zie mogelijkheid van 2 dagen verlenging

 € 2595,-

  Toeslag  1 persoonskamer op aanvraag ** € 380,-

21 oktober t/m 6 november 2025

Korea - Japan - combinatie wandelreis                                  

 €   3795,-

   Indien een eigen vliegticket  -/-  € 1000,- 
27 oktober t/m 14 november 2024

 Japan - Taiwan combinatie wandelreis

  € 3595,-

21 oktober t/m 14 november 2024

 Korea - Japan - Taiwan combinatie wandelreis

 € 4695,-

21 okt t/m 20 nov 2024 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië combinatie wandelreis  € 6240,-  
19 okt t/m  29 nov 2024 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Java West   € 7450,-

* De prijs is afhankelijk van de prijs vliegticket (geschatte vliegticket oktober 2024) van het uiteindelijke aantal deelnemers. 
** Toeslag een persoonskamer als men om een 1 persoonskamer verzoekt.
Indien niet wordt men samen met iemand anders van hetzelfde 
geslacht in een kamer ingedeeld.  Mocht dat niet lukken geldt een toeslag van 50% van de kosten van een 1 persoonskamer toeslag of u moet ook met iemand van een ander geslacht de kamer willen delen.

Natuurlijk ook de koers van de Euro is bepaald.

De aanbetaling voor deze reis is € 1500,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 3000,-

Inbegrepen

  • Vliegtickets Amsterdam - Seoul v.v
  • Transfers Seoul - Wonju v.v.
  • Hotel overnachtingen op 2 persoonskamers met ontbijt.
  • Welkomst tradioneele maaltijd op de Gwangjang Markt.
  • Nanta show
  • Inschrijfgelden en welcome party en door de organisatie aangeboden activiteiten
  • Begeleide wandelingen Soeul incl. vervoer metro
  • Nederlandstalige begeleiding
  • 1x Polo-shirt (geel)

Niet inbegrepen

  • Lunch en diners 
  • Consumpties
  • Eigen uitgaven
  • Fooien gidsen, hotels, bel boys, kamermeisje e.d.

🌟 Aanmelden voor een Onvergetelijke Wandelervaring! 🌟


Waarom Aanmelden?

  • Unieke Ervaringen: Ontdek prachtige landschappen en culturen met onze zorgvuldig samengestelde wandelroutes.
  • Gegarandeerde Plek: Je aanbetaling zorgt ervoor dat jouw plek in dit avontuur gegarandeerd is.
  • Zorgeloze Planning: Wij regelen de details, zodat jij je volledig kunt focussen op het genieten van de wandeling.

Heb je Vragen?

Meld je aan

Zorg ervoor dat een bedrag van €1500 (of €3000 voor meerdere landen) aanbetaald is. Dit is je ticket naar een onvergetelijk avontuur!

Acht weken voor vertrek: Het resterende bedrag van je reissom moet volledig voldaan zijn. Zo kunnen we alles tijdig voor je regelen!

Sluit altijd een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring).
Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.


Aanbevolen vaccinaties Korea volgens GGD

Hieronder vindt u o.a. informatie over vaccinaties en eventueel malaria. Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van uw reis en uw gezondheidssituatie.

(Kijk even wat voor u van toepassing is)


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

  • Wandelen Op Dinsdag (WoD) en de Market Garden Estafette

    Op dinsdag 17 september maakt Wandelen Op Dinsdag (WoD) een speciale dagtocht waarbij we twee etappes van de historische Market Ga

    Lees meer
  • Beijing en de Chinese Muur

    Je start in het hart van Beijing, waar het moderne leven bruist, en maakt vervolgens een reis naar het verleden wanneer je over de

    Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl / Theo Tromp
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31495712072/+31652788806
  • De Wandelsite

    De Wandelsite

    De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

    Lees meer
  • Wandelsportvereniging OLAT

    wsv OLAT wandelsportvereniging

    wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

    Bezoek de website
  • IML-Wandelingen

    IML-Wandelen in de wereld

    IML-Wandelen in de wereld

    Overzicht tochten
  • Wandelagenda

    Wandelagenda

    Wandelagenda Nederland

    Zoek een wandeling
  • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.