Nieuws

  • Wandelen Op Dinsdag (WoD) en de Market Garden Estafette

    Op dinsdag 17 september maakt Wandelen Op Dinsdag (WoD) een speciale dagtocht waarbij we twee etappes van de historische Market Ga

    Lees meer
  • Beijing en de Chinese Muur

    Je start in het hart van Beijing, waar het moderne leven bruist, en maakt vervolgens een reis naar het verleden wanneer je over de

    Lees meer
Meer nieuws

Laos en Cambodja verkennen

Avontuurlijke Wandelreis door Laos en Cambodja
 

Beste wandelvriend(in),

Ik ben verheugd om je uit te nodigen voor een unieke wandelreis door de prachtige en ongerepte landschappen van Laos en Cambodja. Deze reis biedt een perfecte mix van avontuur, cultuur en ontspanning, en is speciaal ontworpen voor de echte liefhebbers van natuur en wandelen.

Golden sunrise Don DetOntdek het Onbekende Laos

Onze reis begint in het betoverende Laos, waar we de serene schoonheid van de 4000 Eilanden (Si Phan Don) zullen verkennen. Stel je voor: rustige wandelingen langs de oevers van de Mekong, het ontdekken van verborgen watervallen en het spotten van de zeldzame Irrawaddy-dolfijnen. We verblijven in charmante guesthouses zoals het Don Som Riverside Guesthouse, waar je kunt genieten van de lokale gastvrijheid en de authentieke Laotiaanse keuken.

Van de Bergen naar de Valleien

We trekken verder door de adembenemende landschappen van het Bolaven Plateau, bekend om zijn koffieplantages en watervallen. Hier beleef je wandelingen door groene valleien en rijstvelden, ontmoet je de lokale bevolking en ontdek je hun manier van leven. De trektochten in dit gebied bieden je de kans om je volledig onder te dompelen in de cultuur en natuur van Laos.

De Mystiek van Cambodja

Preah vihear temple CambodjaOnze reis vervolgt zich naar Cambodja, waar we de eeuwenoude tempels van Angkor zullen ontdekken. Verlies jezelf in de geschiedenis terwijl je wandelt door de indrukwekkende tempelcomplexen zoals Angkor Wat, Ta Prohm en Bayon. De reis brengt ons ook naar de minder bekende, maar net zo fascinerende tempel van Preah Vihear, gelegen op een spectaculaire bergtop.

Een Reis van Ontdekkingen

Tijdens deze reis zorgen we voor comfortabele accommodaties, heerlijke maaltijden en alle nodige voorzieningen zodat jij je kunt concentreren op het genieten van de wandelingen en de prachtige omgeving. Of je nu door de jungle trekt, langs rijstvelden wandelt of de historische bezienswaardigheden verkent, elke dag biedt nieuwe en onvergetelijke ervaringen.

Sluit je Aan!

Wacht niet langer en sluit je aan bij deze avontuurlijke wandelreis door Laos en Cambodja. Laat je betoveren door de ongerepte natuur, de rijke cultuur en de hartelijke mensen die je onderweg ontmoet. Deze reis belooft een ervaring te worden die je voor altijd bij zal blijven.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou deze bijzondere reis te maken en de verborgen schatten van Laos en Cambodja te ontdekken.

JE PLAATS RESERVEREN  VOOR DEZE VERZORGDE WANDELREIS?

Daar ik begrijp dat men het moeilijk vindt om lang van tevoren te boeken, maar toch inzicht wil of er voldoende belangstelling is, wil ik de mogelijkheid bieden om je plaats te reserveren.

Reserveren voor een plaats kan door je in te schrijven via het aanmeldformulier en € 50,- over te maken. Mocht de reis niet doorgaan, ontvang je dit bedrag terug. Drie maanden voor de tocht dient de aanbetaling, genoemd bij de betreffende reis, voldaan te zijn.

TT-wandelreizen KORTINGEN:

  • Groepen van meer dan 6 personen: Krijgen 5% korting op de reissom, met een maximum van €50,00 per persoon.
  • Individuele inschrijvers: Die zich voor meer dan 3 reizen van TT-wandelreizen tegelijk inschrijven, ontvangen ook deze 5% korting. De totale korting is echter nooit meer dan €50,00 per reis.

PROGRAMMA LAOS – CAMBODJA

Donderdag 2 januari 2025
1e dag: Nederland – Bangkok

Vertrekken in de middag  vanaf Amsterdam via Bangkok naar Chiang Rai

Vrijdag 3 januari 
2e dag: Aankomst Bangkok - Chiang Rai

We vliegen na aankomst in Bangkok met een Nationale vlucht naar Chiang Rai. Waar we zullen overnachten

Zaterdag 4 januari 
3e dag: Chiang Mai naar Chiang Khong

We maken in de ochtend na het ontbijt een tour langs de Blauwe en Witte tempel en de omgeving en gaan naar Chiang Khong waar we een wandeling maken langs de Mekong

Zondag 5 januari
4e dag:  Slow Boat naar Luang Prabang tot Pakbeng (optie luxe slow boat € 75,-

slowboat langs de riveirBeleef een schilderachtige tocht over de Mekong rivier van Huay Xai naar Luang Prabang in Laos in een langzame boot. Begin in de vroege ochtend met ophaalservice bij onze accommodatie of op een centraal gelegen trefpunt in Chiang Rai. Geniet van het schilderachtige Thaise platteland tijdens de transfer in een busje met airconditioning naar de grens tussen Thailand en Laos.

Steek de grens over met de bus en ga aan boord van de boot in Huay Xai. Geniet van een transformerende ervaring die de ziel voedt, de geest verjongt en ons herinnert aan de inherente schoonheid van de wereld tijdens de ontspannen tocht over de Mekong rivier.

De langzame boot biedt een rustig toevluchtsoord uit het jachtige tempo van het moderne leven. Terwijl de groene landschappen van Noord-Thailand geleidelijk plaatsmaken voor het serene water en de weelderige oevers van de Mekong, lijkt de tijd te vertragen en worden passagiers uitgenodigd om op te gaan in het ritme van de rivier en te genieten van elk voorbijgaand moment.

Arriveer in het charmante dorpje Pakbeng, waar we een hotel voor de nacht boeken en een lekker diner in een restaurant aan de rivier bestellen.

Lees wat meer over deze boottocht hier
Ik raad dus ook aan de luxe optie te nemen. 

2-daagse luxe boottocht naar Luangprabang (toeslag € 75,-)

Luxe slowboatOnze boten, gemaakt van palissanderhout, zijn sterk en veilig. Wij zijn een middenklasse Mekong rivier cruise operator, onze boten hebben een capaciteit voor 40, maar varen meestal met 35 en hebben nog steeds genoeg ruimte om rond te lopen op elke cruise. Het beperkte aantal stoelen zorgt voor veel ruimte en comfort aan boord. Onze ervaren bemanning,
kok en Engels sprekende gids maken uw reis zeer uniek en ontspannend.
 

DAG 1: HUAY XAY – PAKBENG

Onze gids wacht vanaf 8:30 uur met een CRUISE-bord voor het Laotiaanse immigratiekantoor. Nadat we de VISA-procedure hebben afgerond, gaan we per tuktuk naar de Houay Xay-bootpier. Vervolgens gaat u voor het eerst aan boord van een van onze luxe boten voor de Mekong-afwaartse cruise. Onderweg maakt de boot zijn eerste stop in Pak Tha, om de nodige bootdocumenten te laten ondertekenen. De tweede stop is om een ​​bergstamdorp langs de Mekong-rivier te bezoeken. Onze gids legt uit hoe deze plattelandsbevolking leeft en waar deze bevolking vandaan komt. De lunch wordt aan boord geserveerd en 's middags bent u vrij om te ontspannen en lokale smaken te proeven met seizoensgebonden snacks en drankjes. De boot komt voor zonsondergang aan in Pakbeng, waar u zich terugtrekt in uw accommodatie voor de nacht.

DAG 2: PAK BENG – LUANG PRABANG

Om 08:00 uur vertrekt de boot uit Pakbeng. Gebruik uw vrije tijd in de ochtend om wat vragen te stellen over Luang Prabang en Laos aan onze gids. De lunch wordt aan boord geserveerd. In de middag maken we twee stops. Eerst bezoeken we de beroemde Pak Ou Caves (Tham Ting) en zijn duizenden Boeddhabeelden. De tweede stop is in het Lao Lao dorp, beter bekend als het Whisky Village. Daar zal de gids informatie geven over de lokaal gemaakte rijstwhisky en u krijgt de kans om het te proeven als u dat wilt. U krijgt ook tijd om te genieten van de charme van dit kleine en authentieke dorp, zijn tempel en lokale ambachtslieden. U krijgt 's middags een typische snack en drankje aan boord. We komen rond 16:30 uur aan in Luang Prabang.

Maandag 6 januari
 5e dag: Pakbeng naar Luang Prabang

Vervolg je reis 's ochtends bij de pier. Luister naar het water en het gezang van de vogels, zodat je de gelegenheid hebt om na te denken, contact te maken met de natuur en de eenvoudige genoegens van het bestaan te omarmen. Ga uiteindelijk van boord in Luang Prabang, waar je prachtige boeddhistische tempels kunt bezoeken. Mogelijk beklimmen we in de avond de heuvel waar we mooi zicht over de plaats hebben

Dinsdag 7 januari
6e dag: Luang Prabang

We bezoeken de Kuang Si-watervallen in de ochtend. De lunch is in het Elephant Camp, gevolgd door een cruise op de Mekong rivier naar de Boeddha-grotten, de Pak Ou Caves met een stop om rijstwhisky te proeven.
Tegen zonsondergang keren we per boot terug naar Luang Prabang. Je hebt de kans om de zonsondergang boven de Mekong rivier te bewonderen.

 

Woensdag 8  t/m Vrijdag 10 januari
7e t/m 9e dag: Luang Prabang 3-daagse culturele trektocht met gastgezin (toeslag € 100,-)

  • Dag 1: Ontmoet uw gids vroeg in de ochtend voor voorbereiding en vertrek. Neem de tijd om uw bagage op te bergen en zorg ervoor dat u licht reist. Reis naar het noorden langs de Mekong-rivier en vervolgens de Nam Xeuang-rivier gedurende 1,5 uur. Steek de rivier over met een lokale boot naar de trailhead en trek rechtstreeks de jungle in op paden die de lokale bevolking gebruikt om tussen de afgelegen dorpen te reizen. De trektocht is een route van 4-5 uur van middelzware wandelingen door rijstvelden en jungle. Overnacht in een gastvrij Hmong-dorp met eenvoudige, comfortabele omstandigheden om de lokale bevolking te verkennen en de lokale bevolking te ontmoeten. Geniet van een diner bereid door uw gids en lokale familie.

  • Dag 2: Sta op voor de geluiden en activiteiten van het dagelijkse leven van de Hmong-bergstammen en ontbijt bereid door uw gids. Begin aan de kortste wandeling, een reis van 4 uur langs beekjes in de vallei naar een verbazingwekkend afgelegen en zeer groot gemengd Hmong- en Khmu-dorp gelegen in een vallei omringd door grote bergen. Je komt halverwege de middag aan en hebt meer tijd om deze uitgestrekte dorpen en hun scholen te verkennen. Je gids helpt je de dorpen te verkennen en het lokale leven te ervaren. Geniet van je avond en ontspan voor de bergtopwandeling van morgen.

  • Dag 3: Maak een wandeling van 6-7 uur naar bergtoppen met een panoramisch uitzicht over de dorpen en een prachtig uitzicht op de afgelegen Laotiaanse landschappen. Daal af naar de Nam Xeuang-rivier waar de trekking eindigt. Je wandelt over de paden die de lokale bevolking neemt om hun steile rijstvelden op de bergtoppen te bewerken en onderweg een Hmong-bergdorp te bezoeken. Je kunt een welverdiende duik nemen in de rivier aan het einde van het pad, voordat je ongeveer 1,5 uur terugreist naar Luang Prabang van deze onvergetelijke avontuurlijke reis.

  • Dit onderdeel overnacht men zeer eenvoudig sommige plekken hebben geen stromend water en elektriciteit
    "We hebben er erg van genoten en zouden deze tour absoluut aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een avontuur weg van het massatoerisme en die op zoek is naar het echte eenvoudige Laos-leven in de natuur (geen stromend water, elektriciteit door zonnepanelen"
    "Zo eenvoudig als de dorpen zijn, zo zijn ook de accommodaties en de toiletten en wasgelegenheden eenvoudig. Zo kun je ervaren hoe het leven in het dorp is."

Chiang khong viewpointWoensdag 8 januari
7e dag Nong Khiaw

We gaan vandaag naar het slechts drie uur rijden met de bus liggende Nong Khiaw. Waar we een pittige maar mooie wandeling kunnen maken naar een viewpoint

Donderdag 9 januari
8e dag Nong Khiaw - Muang Ngoi

Nam Ou-rivier.We gaan met de boot naar Muang Ngoi Neua, vaak kortweg Muang Ngoi genoemd, is een klein, schilderachtig dorpje in het noorden van Laos, gelegen aan de oevers van de Nam Ou-rivier. Dit afgelegen dorp biedt een authentieke Laotiaanse ervaring en is een perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust, natuurlijke schoonheid en een glimp van het traditionele dorpsleven.

Vrijdag 10 januari
9e dag Nong Khiaw - Luang Prabang

Vandaag varen we weer terug en rijden we weer terug naar Luang Prabang waar we zullen overnachten

Zaterdag 11 januari
10e dag: Vlucht naar Pakse – transport Bolaven Plateau

In de ochtend nemen we een vlucht naar Pakse vandaar rijden we naar het Bolaven Plateau

Het Bolaven Plateau, gelegen aan de voet van de oude Champassak vulkaan en nabij de grenzen van Thailand, Cambodja en Vietnam, is een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt op een hoogte van 1.000 tot 1.300 meter boven zeeniveau. Deze hoogte zorgt voor een verfrissend koel klimaat, ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het plateau wordt doorkruist door talloze stromen en rivieren, die zich hebben gevormd rond een tiental indrukwekkende watervallen. Deze watervallen zijn een lust voor het oog en bieden geweldige mogelijkheden voor avontuurlijke wandelingen en ontspannende picknicks te midden van de natuur.

Naast de watervallen is het Bolaven Plateau ook bekend om zijn rijke biodiversiteit en de vele koffieplantages die zich hier bevinden. De vruchtbare vulkanische grond en het milde klimaat maken dit gebied perfect voor de teelt van hoogwaardige koffie, wat het bezoek extra bijzonder maakt voor koffieliefhebbers. Terwijl je door de weelderige groene landschappen wandelt, kun je genieten van het aroma van verse koffie en zelfs een bezoek brengen aan een van de lokale koffieplantages voor een unieke ervaring.

Het Bolaven Plateau biedt niet alleen adembenemende natuurlijke schoonheid, maar ook een culturele ontdekkingsreis door de traditionele dorpen van de etnische minderheden die hier al eeuwenlang wonen. Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan het moderne leven en je kunt onderdompelen in de rust en sereniteit van de ongerepte natuur.

Zondag 12 januari
10e dag: Bolaven Plateau

Het Bolaven Plateau, gelegen op grote hoogte, is een ideale bestemming voor wandelingen door weelderige natuur. Hier ontmoet je diverse etnische groepen, zoals de Mon-Khmer, waaronder de Ta Oi, K-Lac, Ngai, Katu en Alak. Deze gemeenschappen zijn trots op hun rijke tradities en dragen prachtige traditionele kleding.

Maandag 13 t/m Donderdag 16 januari
11e t/m 14e dag: Don Som Riverside Guesthouse – Duizend Eilanden

Si Phan Don, oftewel 4000 eilanden, is een verzameling bewoonde en onbewoonde eilandjes in de Mekong rivier. Deze eilandengroep ligt in het uiterste zuiden van Laos, tegen de grens met Cambodja. De grootste en bekendste eilanden zijn Don Khong, Don Det en Don Khon (Don betekent eiland).

Don Som Riverside Guesthouse: Verblijven in het comfortabele Don Som Riverside Guesthouse, gelegen te midden van de prachtige natuurlijke omgeving van de 4000 Eilanden.
Geniet van gastvrijheid, heerlijke lokale gerechten en een rustgevende sfeer, perfect voor een onvergetelijke vakantie.
We wandelen door rijstvelden, langs de oevers van de Mekong en door traditionele dorpjes om de lokale cultuur en natuur van dichtbij te ervaren. Maar ook verkennen we de eilanden op je gemak met een gehuurde fiets. Don Det en Don Khon bieden schilderachtige en vlakke routes die perfect zijn voor fietsers. Bezoeken authentieke Laotiaanse dorpen en zie hoe de lokale bevolking leeft, werkt en hun ambachten beoefent.

Maken een boottocht in de buurt van Don Khon om deze zeldzame en bijzondere Irrawaddy-dolfijnen in hun natuurlijke habitat te zien.
Bezoeken de watervallen  zoals Khon Phapheng Falls: Ontdek de grootste waterval in Zuidoost-Azië, bekend als de 'Niagara van de Mekong'. Laat je betoveren door het indrukwekkende natuurspektakel en de Li Phi Falls (Tad Somphamit): Een ruige en prachtige waterval, ideaal voor avonturiers die de kracht van de natuur willen ervaren.

Vrijdag 17 januari
15e dag: Preah Vihear

Temple of Preah VihearWe verlaten Laos en rijden naar Cambodja  naar Preah Vihear met zijn tempel. Van alle tempels uit de Angkor-periode ligt deze op de meest spectaculaire locatie, bovenop een bergtop. De tempel is UNESCO werelderfgoed en een bron van conflict met Thailand. We overnachten in de buurt van deze tempel.

Zaterdag 18 januari
16e dag: Preah Vihear

Na het bezoek aan de tempel rijden we naar Banteay 

Zondag 19 januari t/m Dinsdag 21 januari 
1
7e t/m 19e dag: Banteay of Banteay Srey – Siem Reap

We maken een tour naar Banteay en de tempels diep in het oerwoud. We overnachten indien mogelijk in homestays. Dit programma is een belangrijk onderdeel van de activiteiten in Banteay Chhmar.
OssenkarDe gastgezinnen zorgen voor een meer authentieke Khmer-ervaring in vergelijking met een verblijf in een generiek guesthouse. De gastgezinnen zorgen voor extra inkomsten voor de gezinnen en verbeteren hun positie in de gemeenschap. WE overnachten in homestay kamers met 1 of 2 tweepersoonsbedden, airconditioning en eigen badkamer.

Banteay of Banteay Srey is een 10e-eeuws Cambodjaanse tempel gewijd aan de hindoegod Shiva . Banteay is grotendeels gebouwd van rode zandsteen , een medium dat zich leent voor de uitgebreide decoratieve wand houtsnijwerk die nog steeds waarneembaar vandaag.

Banteay Chhmar Tempel is één van de nationale schatten van Cambodja. Daterend uit de Angkorian periode is het een kostbare en onvervangbare link naar het culturele erfgoed van de Khmer mensen. Er zijn talloze boeddhistische beelden en verrassende bas-reliëfs van Angkorian-tijdperk leven dat het belang ervan als een tempel complex betekenen.
Voor 800 jaar, heeft de tempel grotendeels onontdekt en ongerept gebleven. De krachten van de natuur wat resulteert in overgroei en instorten.

We zullen de stad en Banteay Chhmar verkennen door een wandeling rond de markt gebied om op een ​​meer traditionele ossenkar rit naar de Baray (water reservoir) of naar één van de satelliet tempels.

Lokale muziekEen populair uitstapje is een kuyon (aangedreven tractor) reis naar Banteay Torp, waar we kunnen genieten van een picknick lunch. De dorpelingen gebruiken kuyons voor veel van hun dagelijkse behoeften zoals het verzamelen van water uit de gracht, waardoor groenten en fruit aan de markt en dienen als een taxi naar de boeren heen en weer naar de velden te brengen.

Traditionele Muziek luisteren naar Khmer muziek uitgevoerd op traditionele instrumenten door de lokale dorpsbewoners.

DAG 1
12:00 uur Welkom bij het Banteay Chhmar Community-Based Tourism (CBT) kantoor.
Lunch bereid door een lokale vrouwengroep onder een strohut en settelen in uw homestays.
2.30 uur s'avonds Bezoek de Banteay Chhmar-tempel aan de westkant door te wandelen, bekijk groentetuinen (met boeren die de planten water geven) en bezoek de Ta Prohm-tempel
19:00 Bij de Ta Prohm Tempel worden matten verstrekt en traditionele houten fakkels aangestoken voor een welkomstdiner onder de sterren. Traditionele muzikanten zorgen voor muziek.
DAG 2
07:30
 
Ontbijt in de gastgezinnen, bereid en bezorgd door CBT
08:30 Wandel door de lokale markt van Banteay Chhmar
09:00 Ossenkarrentocht om de levensstijl van Banteay Chhmar te ontdekken (bezoek aan het Zijdecentrum, rijstvelden, stop bij een boerderij...). Ga verder naar de Pol Pot Baray per kuyon.
12:00 uur Picknick op een houten platform bij de baray, voorbereid door de CBT en mogelijkheid om een ​​dutje te doen in een hangmat
15:30 uur Op de terugweg bezoek aan bijenteelt- en cassaveboerderijen
19:00 Aankomst bij de homestays, geniet van het einde van de dag met uw gezin en laat het diner bezorgen door de CBT. Bekijk een rijstplatteershow en proeverij achteraf.
DAG 3
07:30 Ontbijt in het CBT-restaurant
09:00 Vertrek per kuyon (of uw eigen voertuig) om de Banteay Torp-tempel te bezoeken
12:00 uur Picknicklunch in Banteay Torp en vertrek naar Siiem Reap

 

Woensdag 22 januari
20e dag: Siem Reap – Tonle Sap Lake dorp op palen

cambodja lac Tonle Sapcambodja zonsondergangIk hoop weer de beschikking te hebben over een zeer sympathieke TukTuk-chauffeur, die ook een verdienstelijk fotograaf is en goed Engels spreekt.

Ik heb jaren terug leren kennen tijdens mijn verkenning van Cambodja. We maken een verkennende wandeling door Siem Reap en bezoeken de Central Market (Phsar Thmey) met zijn unieke architectonische ontwerpen.

Ontworpen door de Franse architecten Jean Desbois en Wladimir Kandaouroff, was deze overdekte markt de grootste in zijn soort in Azië toen het in 1937 werd geopend.

In de namiddag gaan we met een aantal tuktuks en daarna met een bootje om van de zonsondergang bij Kampong Phluk te genieten.

cambodja Tonle SapHet afgelegen vissersdorp Kompong Khleang, gelegen aan de oever van Tonle Sap Lake, biedt een nauwe kijk op het dagelijkse leven van de landelijke vissers en boeren. Een groot deel van het dorp is gestut op houten palen in voorbereiding op het regenseizoen wanneer de getijden stijgen.

Tijdens dit seizoen lijken de huizen te zweven als water rond de veranda's, wat een schilderachtig landschap creëert. In het droge seizoen, tussen februari en april, trekt het meer zich drastisch terug, waardoor de fundamenten van het dorp zichtbaar worden en het gebied volledig transformeert in een speelterrein voor kinderen.

We gebruiken ons diner in een drijvend restaurant terwijl we genieten van de zonsondergang.

cambodja Ta PromhDonderdag 23 januari t/m Vrijdag 24 januari
21e dag / 22e dag: Angkor tempelcomplexen

We bezoeken de tempelcomplexen van Angkor Wat en een groot aantal tempels, verspreid over twee dagen, vooral in de vroege ochtenduren en de namiddaguren voor de zonsondergang.

  • Banteay Torp TempleTa Prohm: Eén van de grootste tempels van Angkor, waar de jungle nog door de tempel groeit. Bomen zijn vergroeid met de tempel, wat een Indiana Jones-achtige sfeer geeft.

  • Preah Khan: Een van de grootste tempels van Angkor, zowel een hindoetempel als een boeddhistische tempel. Biedt prachtige fotomomenten met bomen die vergroeid zijn met de ruïnes.

  • Ta Keo: Gemaakt van groene zandsteen, wat de tempel een unieke kleur geeft. Biedt een steile klim naar de top met een schitterend uitzicht.

  • Bayon: Beroemd om de meer dan 200 gebeeldhouwde gezichten en schitterende bas-reliëfs die een inkijk geven in het leven van de Khmer in de 12e eeuw.cambodja tempels

  • Angkor Wat: Het grootste religieuze gebouw ter wereld, indrukwekkend op alle mogelijke manieren.

cambodja slaapbus In de avond zullen we ons met de slaapbus verplaatsen naar Phnom Penh. In deze bus lig je languit op matrassen met kussens en dekens en slapende leggen we deze afstand af.

Zaterdag 25 januari
23e dag: Phnom Penh Royal Palace & Silver Pagoda

In Cambodja’s hoofdstad bezoeken we onder meer het Royal Palace en de Silver Pagoda.

  • Royal Palace: De Khmer-stijl Throne Hal werd gebouwd in 1866, om te dienen als de residentie van de koning van Cambodja, zijn familie en buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, als locatie voor ceremoniële prestaties en als een symbool van het Koninkrijk.cambodja motortaxi

  • Silver Pagoda: In 1962 uitgebreid door koning Sihanouk, met een vloer ingelegd met 5329 massief zilveren tegels. Bevat de Emerald Boeddha en een gouden Boeddha versierd met diamanten. De omliggende tropische tuinen en de Villa van Napoleon III completeren het geheel.

  • cambodja 074Independence Monument: Iconisch monument in het hart van Phnom Penh, dat Cambodja’s bevrijding van de Franse kolonisatie symboliseert. Het monument en de omgeving worden 's avonds verlicht door blauwe, rode en witte schijnwerpers.

Zondag 26 januari
24e dag: Phnom Penh S21 gevangenis - Killing Fields

Maar ook zullen we Phnom Penh een andere kant bezoeken, namelijk die van haar gruwelijke Rode Khmer verleden. Bezoeken de killing fields in Choeung Ek en de Tuol Sleng gevangenis.

cambodja 071Tuol Sleng is de oude Tuol Svay Prey-hogeschool die in 1975 door de Rode Khmer werd overgenomen voor gebruik door de speciale veiligheidsdienst van Pol Pot. Het gebouw werd door deze dienst gebruikt als gevangenis (S-21) en martelkamer. Het precieze aantal gevangen is onbekend, maar schattingen lopen uiteen van 14.000 tot 20.000 mensen. De gevangenen zijn later in het uitroeiingskamp Choeung Ek omgebracht. 

Maandag 27 januari
25e dag: Phnom Penh - Amsterdam

Afscheid nemen van deze fascinerende reis en terugvliegen naar Amsterdam.

Deze reis kan ook met een paar dagen Bangkok en Chiang Mai -Thailand vooraf gedaan worden, maar vraag daarom gelijk bij aanmelding

 REISSOM

Laos - Cambodja wandelreis

 

 

 

2 januari t/m 28 januari 2025

incl. vluchten vanaf Amsterdam, binnenlandse vluchten, transport, hotels, Homestay
ontbijt, lunch, diner, excursies, slowboat,
 

ca. € 3095,-*

één persoonskamer toeslag indien aparte kamer gewenst

Deelnemers wordt normaal ondergebracht op een kamer
met iemand van het zelfde geslacht.
Mocht dit niet lukken dan geld wel een toeslag 50%

 € 280,-

 Optie Luxe slow boat    € 75,-
 Optie Luang Prabang 3-daagse culturele trektocht met gastgezin    € 100,-

* Afhankelijk van het aantal deelnemers en de gelden koersen.

** Geschatte prijs op basis vliegtickets 13 juli 2024  

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten met vermelding Laos-Cambodja 2025 
 

Meld je aan
Denk aan een reis- en annuleringsverzekering.
Restant reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn

Inclusief

  • Vlucht Amsterdam - Chiang Rai en Phnon Phen - Amsterdam
  • Vlucht Luang Panbang - Pakse
  • de overnachtingen in B&B. Lodges, Stayhome en hotels  is op basis van 2 persoonskamer incl. ontbijt
  • Gezamelijke maaltijden lunch en diner
  • Vervoer in Laos en Cambodja met minibus, taxi, VIP-bus
  • Slow Boat naar Luang Prabang 
  • Excursies incl. entreegeld
  • Luang Prabang 3-daagse culturele trektocht met gastgezin
  • Banteay of Banteay Srey 3 dagen
  • Engels gids en Nederlandse begeleiding
  • Donatie kinderhuizen 

Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen
  • Consumpties e.d.
  • Extra kosten: Een visum bij aankomst in Laos en  Cambodja ca. $ 30,- 
  • Fooien:In Laos Cambodja is het gebruikelijk dat men fooien geeft voor een aantal diensten. Zo is het gebruikelijk dat je elke dag een fooi op je kussen achterlaat voor het kamermeisje. Voor de een chauffeur of een gids is het $ 5,- per dag.


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

Nieuws

  • Wandelen Op Dinsdag (WoD) en de Market Garden Estafette

    Op dinsdag 17 september maakt Wandelen Op Dinsdag (WoD) een speciale dagtocht waarbij we twee etappes van de historische Market Ga

    Lees meer
  • Beijing en de Chinese Muur

    Je start in het hart van Beijing, waar het moderne leven bruist, en maakt vervolgens een reis naar het verleden wanneer je over de

    Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl / Theo Tromp
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31495712072/+31652788806
  • De Wandelsite

    De Wandelsite

    De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

    Lees meer
  • Wandelsportvereniging OLAT

    wsv OLAT wandelsportvereniging

    wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

    Bezoek de website
  • IML-Wandelingen

    IML-Wandelen in de wereld

    IML-Wandelen in de wereld

    Overzicht tochten
  • Wandelagenda

    Wandelagenda

    Wandelagenda Nederland

    Zoek een wandeling
  • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.