Nieuws

  • Wandelen Op Dinsdag (WoD) en de Market Garden Estafette

    Op dinsdag 17 september maakt Wandelen Op Dinsdag (WoD) een speciale dagtocht waarbij we twee etappes van de historische Market Ga

    Lees meer
  • Beijing en de Chinese Muur

    Je start in het hart van Beijing, waar het moderne leven bruist, en maakt vervolgens een reis naar het verleden wanneer je over de

    Lees meer
Meer nieuws

wandelen domstad utrecht infodag

Geplaatst op 29-08-2024

Afgelopen woensdag 28 augustus organiseerde ik voor de deelnemers van de TT-wandelreizen een info en contactdag in de Domstad Utrecht.

Een zeer geslaagde dag, ondanks mijn mobiel zijn accu leeg raakte en dus verder geen foto meer kon maken.

De dag begon in cafe Beton in het station met koffie/thee en gebak daar was ook Jan Burggraaf die even kennis kwam maken met enkele mede reizigers/wandelaars Trudi en Muriël voor de wandelreis naar Zuid-Korea en Japan. We waren twaalf wandelvrienden naar deze dag gekomen.

Rond kwart over elf wandelen we met en klein lus door Utrecht naar de aanlegsteiger van de rondvaartboot. Deze kwam wat later aan en een groot aantal mindervalide passagiers moesten eerst deze boot verlaten. Als we dacht in te kunnen stappen kregen we te horen dat we een andere steiger moesten hebben aan de andere kant van de brug. Hannie Maas zette een marathontempo run er in om daar de boot te waarschuwen. Maar ook daar was men net pas aan het lossen van de voorgaande passagiers. Dus we waren niet te laat.

Tijdens de rondvaart kregen we veel te horen over de omgeving en gebouwen van Utrecht en na anderhalf uur bereikten we weer de aanlegsteiger.

Hierna wandelden we naar het Spoorweg Museum. Mocht je binnenkort naar Utrecht gaan en je hebt nog een kaartje nodig. Ik heb er nog een vijftal over, doordat een aantal deelnemers een museumkaart of VIP kaart hadden. Zend dan een PM

Eerst de lunch daar gebruikt en toen door het museum rondstruinen.

Het museum is echt een belevenis en net als ik vonden de deelnemers het onbegrijpelijk dat daar aan niet eerder een bezoek was aangebracht. De Vuurproef een geweldige ervaring, waar we erg veel lol gehad hebben. De Stalen Monsters en de grote ontdekking waar je teruggenomen wordt in de tijd van de Arend.

Maar half vier moeten we het museum verlaten om de beklimming van de Domtoren niet te missen. Maar bezoeken eerst nog een mooi hofje, waar we alleen zonder andere toeristen doorheen dwalen. Wat een rust.

Als vijf de Domtoren beklimmen memen de andere een drankje op het terras bij de Domtoren.

Omstreeks vijf uur zijn we weer allemaal gezamenlijk om naar de Bistrotot2024 te gaan. De naam deed wat vreemd aan, maar de eigenaar was van plan hier een Tapa restauarnt te beginnen in 2024. Maar uiteindelijk besloot hij een betaalbare Bistro formule aan te houden. Zodat het nu Bistro heet.

In de gewelven aan de gracht dineren we en hebben keuze uit een geweldig menu en met enkele drankjes was het zeer sfeervol gebeuren. Door de VIP en museumkaarten en de mensen die 65+ waren hoefde ik niet op de Lunch gebruik en de drankjes te letten. Bedankt hiervoor.

Denk dat ik namens de deelnemers mag spreken over een geweldige dag. Helaas was ik niet op de hoogte dat op deze dag een groot aantal wandelaars naar Kroatie vertrokken. Dus niet aanwezig konden zijn. Hoop volgend jaar daar rekening mee te houden. Als moet ik nog bepalen waar dan deze dag gehouden wordt.

Deel dit bericht:

Nieuws

  • Wandelen Op Dinsdag (WoD) en de Market Garden Estafette

    Op dinsdag 17 september maakt Wandelen Op Dinsdag (WoD) een speciale dagtocht waarbij we twee etappes van de historische Market Ga

    Lees meer
  • Beijing en de Chinese Muur

    Je start in het hart van Beijing, waar het moderne leven bruist, en maakt vervolgens een reis naar het verleden wanneer je over de

    Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl / Theo Tromp
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31495712072/+31652788806
  • De Wandelsite

    De Wandelsite

    De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

    Lees meer
  • Wandelsportvereniging OLAT

    wsv OLAT wandelsportvereniging

    wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

    Bezoek de website
  • IML-Wandelingen

    IML-Wandelen in de wereld

    IML-Wandelen in de wereld

    Overzicht tochten
  • Wandelagenda

    Wandelagenda

    Wandelagenda Nederland

    Zoek een wandeling
  • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.